WAT IS PERMANENTE MAKE-UP?

AlGEMENE INFORMATIE
Permanent make-up (PMU) is een blijvende verfraaiing van bijvoorbeeld wenkbrauwen, ogen en lippen. Door het inbrengen van speciale pigmenten in de huid, ontstaat er een blijvende cosmetische make-up die gemiddeld tussen de 1 en 4 jaar mooi van kleur in de huid blijft zitten. Daarbij is een natuurlijk eind resultaat altijd ons doel. Permanente make-up is een alternatief voor vrouwen en mannen die er ten allen tijden verzorgd uit willen zien, die een correctie nodig hebben of die allergisch zijn voor reguliere make-up.

KWALITEIT
Permanente make up word tegenwoordig in iedere prijsklasse gezet. Onze prijzen liggen gemiddeld en dat is niet voor niks. Er wordt gewerkt met het prachtige merk Biotek. Dit merk staat wereldwijd op nummer één en word gezien als het beste van het beste. Biotek heeft alle veiligheid certificaten die er bestaan op het gebied van permanente make up. De pigmenten staan er om bekend dat deze niet verkleuren naar rood of blauw tinten maar langzaam uit de huid verdwijnen wanneer deze niet meer bijgewerkt worden. Niet alleen de pigmenten zijn belangrijk voor een goed eind resultaat. Ook de machine en de naalden zijn belangrijk. Biotek onderscheidt zich van andere merken met hand gesmede naalden. Deze bezorgen de huid minder trauma als machinaal gemaakte naalden doordat deze makkelijker door de huid gaan en per keer meer pigment in brengen. Minder trauma betekend minder pijn en een beter eind resultaat. Wij kiezen voor het beste, u toch ook?

Permanente Make-up is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald die snel op ene neer gaat wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid gebracht. Wij van salon Every-Body maken alleen gebruik van goedgekeurde pigmenten.

Bij ons kunt u kiezen voor permanente make-up door middel van een machine of voor Microblading door middel van handmatig opzetten.

VOOR WIE IS PERMANENTE MAKE-UP GESCHIKT?
– Permanente make-up is geschikt voor vrouwen en mannen.
– Ook zeer geschikt voor personen met een gevoelige en/of allergische huid
– Als u geen tijd heeft, of wilt maken om u op te maken.
– Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft.
– Als u smalle lippen, vage contour lijnen of geen strakke liplijn heeft.
– Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien.
– Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen.
– Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
– U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig is om u zelf op te maken.
– Wanneer u na een operatie littekens willen laten camoufleren.
– Wanneer u veel sport, zeker wanneer u veel zwemt.
– Wanneer u frequent naar de sauna gaat.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?
De permanent make-up behandeling bestaat in de meeste gevallen uit 2 behandelingen. Voor de meeste klanten zijn 2 behandelingen ook voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Er wordt echter gewerkt met een levende huid en daarmee ook met verschillende huidtypen daarom kan het soms voorkomen dat er een 2e nabehandeling nodig is om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u een intakegesprek om uw persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment te bespreken. Voordat we starten met de behandeling, wordt de vorm op de huid getekend. Pas wanneer u tevreden bent over de vorm en de kleur beginnen we met de behandeling.

Heeft u nog twijfels? Neem gerust contact op voor het maken van een kosteloos en vrijblijvend intake gesprek zonder behandeling om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling wordt er een verzachtende crème aangebracht. U krijgt een nabehandeling product mee (vaseline) voor thuisgebruik en een formulier waarop de nazorg vermeld staat.

Wij adviseren u de eerste 5 dagen een paar keer per dag de behandelde plekken met vaseline in te smeren.  Dit om korstvorming te voorkomen. Na 6 tot 8 weken wordt er nogmaals gepigmenteerd. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen weer op te vullen. Na de tweede behandeling is het resultaat op zijn best. Deze tweede behandeling zal ca. 1 uur in beslag nemen.

DOET EEN BEHANDELING PIJN?
Een behandeling is niet gevoelloos maar iedereen reageert er anders op, wij hebben een aangename behandeltechniek en gebruiken in overleg een veilige verdoving waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?
De meeste permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 4 jaar zitten afhankelijk van de plaats, behandeling en huid en zal in de loop van de tijd vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en invloed van Uv-licht. De huid van ieder individu is echter anders, waardoor de pigmentatie bij sommige mensen meer dan 10 jaar blijft zitten.

ZIJN DE NAALDEN HYGIËNISCH?
Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald word vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling word er wederom een nieuwe naald gebruikt. Wij zijn GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

WAAR MOET IK OP LETTEN VOOR DE BEHANDELING?
Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden. Gaat de huid zwellen na de behandeling? Er kan een eventuele zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt uw dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN PERMANENTE MAKE-UP EN EEN TATOEAGE?
Op het oog lijkt permanente make-up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment. Permanente make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet meer vervagen. Het grote voordeel bij  permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MEDISCHE PIGMENTATIE EN PERMANENTE MAKE-UP?
Het verschil tussen een medische pigmentatie en permanente make-up is dat de pigmenten bij de medische pigmentatie een camouflerende functie hebben en bij permanente make-up niet , het wordt met een andere techniek ingezet. Medische pigmentatie wordt bij ons nog niet uitgevoerd.

IK KRIJG BINNENKORT CHEMOTHERAPIE, IS PERMANENTE MAKE-UP IETS VOOR MIJ?
Permanente make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie. U kunt permanente make-up het beste laten aanbrengen voordat u aan de therapie begint. Voor ons is het prettig dat wij u nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwharen nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Breng uw behandelend arts op de hoogte van de behandeling die u wilt ondergaan.

HEEFT U DIABETES?
Bij diabetes en suikerziekte, is permanente make-up in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing.

HEBT U LAST VAN EEN KOORTSLIP (HERPES SIMPLEX)?
Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lippigmentatie uit te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lipliner ontstaat. Als de koortslip af en toe voorkomt (1 tot 2 maal per jaar) is een liplijn geen probleem. U moet wel de nodige voorzorgmaatregelen in acht nemen (5 dagen voor de PMU behandeling Zovirax tabletten innemen of behandelen met Zovirax crème , + 1 week nabehandelen met Zovirax crème)

KAN IK CONTACTLENZEN DRAGEN TIJDENS EN NA DE BEHANDELING?
Nee u kunt geen contactlenzen dragen tijdens de behandeling. Indien U lenzen draagt, breng Uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt U weer dragen wanneer er geen korstjes meer zijn.

HEEFT U OUDE PMU?
Wanneer er nog oude PMU in de huid aanwezig is verzoeken wij u dit bij het maken van een afspraak te melden. Graag ontvangen wij namelijk een foto om te zien of wij dit kunnen behandelen. In sommige gevallen zit oude PMU dermate scheef of raar van vorm dat dit niet gecorrigeerd kan worden. Ook niet alle kleuren zijn corrigeerbaar en in dat geval zal het eerst verwijderd moeten worden door middel van tattoo removal behandeling of door middel van laser. Kwaliteit bieden is waar wij voor staan en dat betekent dat er geen behandeling zal plaats vinden wanneer er geen optimaal resultaat haalbaar is. Houd er wel rekening mee dat de mogelijkheid bestaat dat pigment minder goed pakt na een laser of removal behandeling.

VERGUNNING & HYGIENE
Schoonheidssalon Every-Body  is GGD gekeurd. Daarmee voldoen wij aan de zeer strenge hygiëneregels van het Ministerie van Volksgezondheid permanente make-up en hebben we een vermelding op de website van http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dit betekent dat er strikt veilig en hygiënisch wordt gewerkt.

PMU IS NIET VOOR IEDEREEN GESCHIKT
Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is! Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals: eczeem ( rond het te behandelen gebied ), psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart –en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals anti-stollings middelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden, Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts.
Permanente make up behandelingen zijn ook niet mogelijk tijdens zwangerschap. Dit is mogelijk vanaf 6 maanden na de bevalling en wanneer u borstvoeding geeft vanaf 6 maanden na de laatste voeding.

PMU EN VAKANTIE
Het is niet slim om vlak voor een zonvakantie permanente make up te laten zetten, dit omdat de eerste 10 dagen na de behandeling de wenkbrauwen niet in contact mogen komen met zon en chloorwater. Na behandeling wordt aangeraden om niet in contact te komen met direct zonlicht er wordt aangeraden een hoed/cap/zonnebril te dragen, indien u deze voorgeschreven bescherming niet op correcte wijze nakomt zult u een stuk minder lang plezier hebben van uw permanente make up.

Twijfelt u ergens over of heeft u vragen neem dan gerust contact op!