WAT IS PERMANENTE MAKE-UP?

Permanente Make-up is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald die snel op ene neer gaat wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid gebracht. Wij van salon Every-Body maken alleen gebruik van goedgekeurde pigmenten.

VOOR WIE IS PERMANENTE MAKE-UP GESCHIKT?

- Permanente make-up is geschikt voor vrouwen en mannen.
– Ook zeer geschikt voor personen met een gevoelige en/of allergische huid
– Als u geen tijd heeft, of wilt maken om u op te maken.
– Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft.
– Als u smalle lippen, vage contour lijnen of geen strakke liplijn heeft.
– Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien.
– Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen.
– Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
– U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig is om u zelf op te maken.
– Wanneer u na een operatie littekens willen laten camoufleren.
- Wanneer u veel sport, zeker wanneer u veel zwemt.
- Wanneer u frequent naar de sauna gaat.

 

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

Voor we starten met de pigmentatie zal er eerst een vragenlijst samen met u door genomen worden. Vervolgens worden de gewenste eyeliners, wenkbrauwen of lippen getekend. Dan gaan we samen de kleur bepalen en zetten we de eventuele verdoving. Hierna kan de pigmentatie beginnen. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 2 uur duren. Dit is exclusief voorgesprek etc. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling word er een verzachtende crème aangebracht. Wij adviseren u de eerste 5 dagen een paar keer per dag de behandelde plekken met vaseline in te smeren.  Dit om korstvorming te voorkomen. Na 6 tot 8 weken wordt er nogmaals gepigmenteerd. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen weer op te vullen. Na de tweede behandeling is het resultaat op zijn best. Deze tweede behandeling zal ca. 1 uur in beslag nemen.

DOET EEN BEHANDELING PIJN?

Een behandeling is niet gevoelloos maar iedereen reageert er anders op, wij hebben een aangename behandeltechniek en gebruiken in overleg een veilige verdoving waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?

De meeste permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 5 jaar zitten afhankelijk van de plaats, behandeling en huid en zal in de loop van de tijd vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en invloed van Uv-licht. De huid van ieder individu is echter anders, waardoor de pigmentatie bij sommige mensen meer dan 10 jaar blijft zitten.
ZIJN DE NAALDEN HYGIËNISCH?
Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald word vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling word er wederom een nieuwe naald gebruikt. Wij zijn GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

 

WAAR MOET IK OP LETTEN VOOR DE BEHANDELING?

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden. Gaat de huid zwellen na de behandeling? Er kan een eventuele zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt uw dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN PERMANENTE MAKE-UP EN EEN TATOEAGE?

Op het oog lijkt permanente make-up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment. Permanente make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet meer vervagen. Het grote voordeel bij  permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MEDISCHE PIGMENTATIE EN PERMANENTE MAKE-UP?

Het verschil tussen een medische pigmentatie en permanente make-up is dat de pigmenten bij de medische pigmentatie een camouflerende functie hebben en bij permanente make-up niet , het wordt met een andere techniek ingezet. Medische pigmentatie wordt bij ons nog niet uitgevoerd.

 

IK KRIJG BINNENKORT CHEMOTHERAPIE, IS PERMANENTE MAKE-UP IETS VOOR MIJ?

Permanente make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie. U kunt permanente make-up het beste laten aanbrengen voordat u aan de therapie begint. Voor ons is het prettig dat wij u nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwharen nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Breng uw behandelend arts op de hoogte van de behandeling die u wilt ondergaan.

 

HEEFT U DIABETES?

Bij diabetes en suikerziekte, is permanente make-up in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing.

 

HEBT U LAST VAN EEN KOORTSLIP (HERPES SIMPLEX)?

Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lippigmentatie uit te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lipliner ontstaat. Als de koortslip af en toe voorkomt (1 tot 2 maal per jaar) is een liplijn geen probleem. U moet wel de nodige voorzorgmaatregelen in acht nemen (5 dagen voor de PMU behandeling Zovirax tabletten innemen of behandelen met Zovirax crème , + 1 week nabehandelen met Zovirax crème).

 

KAN IK CONTACTLENZEN DRAGEN TIJDENS EN NA DE BEHANDELING?

Nee u kunt geen contactlenzen dragen tijdens de behandeling. Indien U contactlenzen draagt, breng Uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt U weer dragen wanneer er geen korstjes meer zijn.